печать

Як дезінфікувати робоче місце в офісі в період карантину

За останній рік санітайзери, антисептичні та дезінфікуючі засоби стали звичними для всіх людей без винятку. Їх можна побачити на входах у магазини, медичні установи, торгові центри, їх носять із собою в сумочці та використовують під час прибирання. Багатьох хвилює питання, як правильно дезінфікувати робоче місце в офісі, щоб убезпечити себе від серйозних захворювань? Розглянемо його докладніше.

Дезінфекція офісу: як захистити себе від хвороб на роботі

Варто в колективі захворіти комусь одному, як інфекція захоплює більшу частину офісу. Питання дезінфекції робочих приміщень особливо гостро постає в сезон простуд, а на фоні розповсюдження коронавірусної інфекції воно стало хвилювати ще більшу кількість людей.

Головний помічник у боротьбі з інфекційними захворюваннями – це знезараження. З цим чудово справляються антисептики. При цьому вкрай важливо проводити дезінфекцію регулярно.

Які є види дезінфекції офісних приміщень:

  • Механічний. Сухе та вологе прибирання, провітрювання кабінету, чистка жалюзі – всі ці дії можна назвати механічною дезінфекцією. Її може виконувати будь-який працівник офісу у вільний час, навіть не маючи спеціальних інструментів. Достатньо купити серветки для прибирання та мийні засоби. Однак цей метод не може прибрати всі патогенні організми. Найкраще поєднувати його з хімічною або фізичною дезінфекцією.

  • Фізичний. До цього виду відносять обробку кімнати УФ-лампами. Раніше в медичних установах використовували кварцування, для якого потрібно було на певний час звільняти приміщення. Зараз є альтернатива – бактерицидний рециркулятор, який можна застосовувати і в офісі. Він знищує шкідливі мікроорганізми, віруси, грибки за допомогою ультрафіолетових променів без використання хімічних препаратів, при цьому люди можуть бути присутніми в кабінеті.

  • Хімічний. Цей метод дезінфекції передбачає усунення небезпечних мікроорганізмів спеціальними речовинами, такими як дезінфікуючі засоби для поверхонь, санітайзери тощо. У складі популярних хімічних продуктів є хлор, спирти, перекис водню, мильний розчин, формалін.

Замкнені приміщення, до яких можна віднести й офіси, сприяють швидкому розповсюдженню вірусів і бактерій, тому не можна нехтувати дезінфекцією робочих кабінетів. Для офісу застосовують комбіновані методи, поєднуючи механічну обробку з використанням якісних хімічних засобів. Також рекомендується при можливості виконувати ще й фізичну дезінфекцію. Чистота в офісі залежить від самих працівників. Співробітники повинні щодня протирати клавіатуру, мишку, поверхню стола антибактеріальними серветками.

Інтернет-магазин канцтоварів «Час-Пік» є власником виняткових прав на інформацію, подану у статті про дезінфекцію офісу.


Статьи этой же рубрики