печать

Допомога юриста по господарських справах

юрист по господарських справах

Робота юриста не пов'язана тільки з судовими справами. В основному, юристи проводять консультації, займаються складанням і оцінкою договорів, складанням документів і скарг, можуть бути помічниками на переговорах.

Юрист, який надає юридичні послуги для представників сфери бізнесу, вирішує спори, які виникли між суб'єктами господарювання, підприємствами та підприємцями – це адвокат по господарських справах.

У процесі підприємницької діяльності між учасниками можуть виникати господарські суперечки. Організації будь-якої форми власності мають право звернення до господарського суду, якщо вважають, що їх права були порушені.

У господарських спорів є одна особливість – обґрунтувати і довести, що його вимоги правомірні, учасник процесу повинен самостійно. Господарський суд не шукає істину в суперечці. Ось для вирішення таких складних завдань необхідні послуги кваліфікованого юриста, що спеціалізується в галузі господарського права.

Які послуги надає юрист з господарського права

Господарське право – це найбільш затребувана галузь права, яка контролює господарську діяльність суб'єктів ринку. В Україні цей напрямок відрізняється своєю специфікою, будучи досить складним, на відміну від інших галузей, тому юрист у господарських справах повинен володіти великим обсягом знань.

Послуги, які надає адвокат по господарській діяльності:

  • представництво в суді (арбітражі);
  • стягнення боргів з боржників;
  • супровід банкрутства;
  • консультації;
  • складання необхідних документів і вирішення господарських спорів, що виникають в процесі комерційної, інвестиційної підприємницької діяльності.

Господарські спори

З юридичної точки зору господарські (економічні) спори розглядаються у вузькому і широкому розумінні. У вузькому розумінні – це спір, що виникає в процесі підприємницької діяльності і пов'язаний безпосередньо з нею. В широкому розумінні – це спір, який виникає з будь-яких майнових відносин, а також в процесі підприємницької діяльності.

Важливість знань, досвіду і якості роботи адвоката

Адвокату по господарських справах необхідно своєчасно реагувати на зміни, які стосуються спору, що триває, і змін в чинному законодавстві, а також відмінно орієнтуватися в Господарському процесуальному кодексі України. Адже саме якість захисту і послуг адвоката в суді впливає на прийняття судового рішення на користь підприємства.


Статьи этой же рубрики