печать

Як успішно продати товар в Україні

Погодьтеся: сьогодні наш ринок наповнений товарами на будь-який смак і гаманець. Можна сміливо констатувати, що пропозиція переважає над попитом, і ця ситуація дає споживачеві величезні можливості для вибору. Для продавця ж різко загострюються проблеми збуту. Як успішно продати товар в складному конкурентному середовищі?

1.  Успіх на ринку забезпечує правильне визначення платоспроможних потреб потенційних покупців. Що їм потрібно? У якій кількості? На що зростає попит? Де товар розійдеться швидше? Наскільки підштовхне до активізації продажів грамотна реклама? Що має залучити споживача більше: якість самого продукту або якість сервісу? На ці питання продавець повинен дати чітку відповідь. Успішний збут не можливий без його стимулювання додатковими акціями. До них відносяться знижки, пільги, гарантії для споживачів. Мі пропонуємо

семінари по логістики Київ

, а також в Луцьку.

2.  Цих стимулюючих факторів чимало. До складу комерційних знижок входять такі: за покупку оптом; за першу покупку у зв'язку з якимось заходом, датою; за самовивіз; за продаж до фіксованої дати; за покупку з додатком купона, вирізаного з рекламного видання або спеціальної листівки. Можна запропонувати меншу ціну при реалізації товару на спеціалізованій виставці, при продажу під «щасливим номером», наприклад, кожному 30-му клієнту.

3. Знижки можуть робитися за зустрічні послуги: за надання адрес інших потенційних клієнтів; за слушні, конструктивні пропозиції щодо оптимізації рекламної кампанії вашого торгового підприємства; за розміщення на фірмі покупця вашої реклами і т.д.

4. Знижки на товари ви можете давати певному типу клієнтів: дитячим, навчальним, релігійним, медичним, екологічним, благодійним установам. У коло пільговиків можуть бути визначені члени окремих громадських організацій, асоціацій, об'єднань; фахівці в конкретних областях; люди, чиє ім'я міститься в назві вашого торгового підприємства (наприклад, Вікторія).

5.  Прийняти рішення про покупку допоможуть додаткові гарантії клієнту (наприклад, обіцянка повернути йому товар, якщо він знайде такий же, але дешевше, ніж у вас). Все частіше продавці застосовують такий прийом: дають можливість покупцеві безкоштовно (або за символічну плату) «спробувати», випробувати товар. Приклад: перевірка на ділі якогось столярного, слюсарного інструменту, садової техніки.

Корисна порада

Успішною продажу товару сприятиме чітко налагоджена ланцюжок дії клієнта з вашим товаром, якщо операція буде здійснена. Особливо це актуально, наприклад, для складної побутової техніки. Важливо все: ваші послуги і детальні рекомендації з транспортування, зберігання, освоєнню, ремонту.


Статьи этой же рубрики