печать

Чим займаються працівники на віддаленні?

Ми склали список корисних інструментів для контролю працівників, які тимчасово або постійно працюють віддалено з дому.


Програма контролю віддалених співробітників - ПЗ, що об'єднує можливості системи обліку робочого часу (СУРВ, Employee Monitoring Software) та інструментів для відстеження активності та аналізу продуктивності працівника за ПК. Це незамінне для віддаленої роботи програмне забезпечення, оскільки у форматі, коли керівник та працівник або фрілансер розділені географічно, стандартні інструменти контролю стають неможливими. В результаті погіршується якість управління та точність прогнозування у роботі над проектами.

Популярність програмних та хмарних рішень для організації та контролю віддаленої роботи щороку зростає. Наприклад, за результатами дослідження консалтингової агенції Gartner лише за 2020 рік у США вона зросла на 80%. Аналогічна ситуація у інших країнах. Це з збільшенням кількості віддалених співробітників, дедалі активнішим залученням фрілансерів і бажанням керівників компаній їх ефективно контролювати.

  Навіщо потрібний моніторинг віддаленої роботи?
Спеціальні контрольні сервіси, що збирають статистику, для віддаленої роботи при правильному підборі можуть бути корисні для всіх:
  - Співробітники пам'ятатимуть про відповідальність знаючи, що їхня робота та продуктивність відстежується.
  - Співробітники та фрілансери зможуть виставляти рахунки замовникам на підставі статистичних даних про витрачений час.
  - Клієнти точно знатимуть, скільки часу було витрачено на виконання їхніх завдань.
  – Для керівників спроститься контроль віддалених співробітників за рахунок автоматизації процесу програмними методами.

Знаючи це і спостерігаючи стрімке зростання затребуваності інструментів для віддаленої роботи, ми вирішили допомогти тим, хто підбирає подібне програмне забезпечення для інтеграції у своїй компанії, і склали рейтинг кращих програм цього типу.
 Читайте також - як змусити працівника працювати на результат? А також, по цій тематиці - як змусити співробітників краще працювати? Поради директорів великих компаій.

  Чому можна довіряти нашому рейтингу програм для контролю віддаленої роботи?
Ми самі є розробниками програмного забезпечення, а також уважно відстежуємо новинки ринку програм контролю та обліку робочого часу, їх оновлень. Нами протестовані не лише перелічені нижче, а й багато інших систем та трекерів для віддаленої роботи, тому нам було простіше розібратися в цьому питанні.

1. Kickidler
  Kickidler – комплексна система контролю та обліку робочого часу працівників. Має багатий функціонал, дружній інтерфейс, проста у використанні, а головне – захищена від можливого шахрайства з боку дистанційного працівника. Це добре збалансоване програмне забезпечення, яке можна інтегрувати в компанії з будь-якою кількістю співробітників. У 2020 році програма Kickidler увійшла в топ 10 найпопулярніших програм моніторингу співробітників у світі і стала другою за зростанням популярності в травні того ж року.

2. Time Doctor
Time Doctor – одна з найвідоміших у світі програм обліку робочого часу. Орієнтована на середній та великий бізнес, що надає розширені можливості контролю часу співробітників. Підтримує інтеграцію з Asana, Trello та іншими сторонніми сервісами. Встановлюється як програма для ПК або розширення для Chrome. Добре підходить для контролю як віддалених співробітників, так і фрілансерів.

3. Timely
Timely – своєрідний гібрид СУРВ та планувальника завдань. Програма спочатку оптимізована для контролю фрілансерів та команд, що працюють у рамках конкретних проектів. Розробники створили легке у розумінні та інтеграції ПЗ, що дозволяє ефективно відстежувати виконання завдань та продуктивність учасників проекту. Рішення підійде для невеликих компаній та стартапів, але значна кількість віддалених співробітників з Timely відстежувати буде проблематично.

4. Hubstaff
Hubstaff – хмарний сервіс, створений для контролю фрілансерів та віддалених співробітників. Це потужна система з широкими можливостями моніторингу та обліку робочого часу. Інтегрується з Basecamp, Trello, Github, Asana, Paypal та кількома десятками інших сервісів. Підходить для всіх компаній, штат яких частково або повністю складається з віддалених працівників, які співпрацюють із фрілансерами.

5. ActivTrak.
ActivTrak – ще один популярний хмарний сервіс, призначений для моніторингу активності, обліку робочого часу, автоматичного аналізу продуктивності та дисциплінованості на робочих місцях. Інструментарій добре розвинений, і, серед іншого, дозволяє попереджати інсайдерські загрози. Сервіс розвивається, постійно доповнюється новими функціями.

6. RescueTime.
RescueTime – це сервіс не так для контролю віддалених співробітників, як для підвищення їх ефективності. Простий в інтеграції, зручний у використанні, він автоматично формує звіти щодо продуктивності і дозволяє скласти думку про те, скільки і як людина працює, а також, що саме їй заважає працювати більш продуктивно. ПЗ працює з усіма основними ОС – мобільними та десктопними. Доступна інтеграція з GitHub, Slack та ще майже 50 сервісами.

7. Hours.
Hours – дуже простий тайм-трекер, що дозволяє відстежувати робочий час віддалених співробітників. Набір інструментів мінімальний, тому програмою можна освоїти дуже швидко. Підходить для корпоративного та індивідуального використання. Використовується керівниками, які бажають знизити контроль до мінімального рівня, отримуючи лише базову інформацію про відпрацьований годинник.

8. Harvest.
Harvest - система обліку робочого часу, створена для компаній, що працюють із великою кількістю клієнтів. Дозволяє виставляти рахунки, інтегрується з платіжними сервісами, відстежує час, витрачений співробітником виконання завдання і має низку інших функцій. Потужний корпоративний інструмент.

9. Everhour.
Everhour – веб-додаток (Chrome, Firefox та Safari) для контролю та обліку робочого часу співробітників – офісних та віддалених. Пропонує безліч інструментів збору статистики, інтегрується зі сторонніми сервісами (Asana, Basecamp, Trello, ін.), дозволяє відстежувати час і керівникам, і команді.

10. TopTracker.
TopTracker замикає десятку рейтингу. Ця програма, орієнтована на контроль фрілансерів та інтеграцію в невеликих командах з віддаленими співробітниками. Його функціонал досить обмежений, але контроль продуктивності та облік робочого часу присутні. Зате сервіс повністю безкоштовний та доступний у версіях для Windows, Linux (в т.ч. Debian, Fedora), MacOS.

P/S: Статті з нашого сайту -  що таке трекінг у бізнесі? А також, як успішно пройти співбесіду? Як поводитися на співбесіді?


Статьи этой же рубрики