печать

Як збільшити обсяг продажів?

Щоб працювати над збільшенням обсягу продажів, необхідно чітко уявляти, що це таке, і від чого він залежить.

Від чого залежить кількість продажів?
Давайте розглянемо основні фактори:
1. Кваліфікація працівників.
2. Правильно побудована робота (автоматизація процесів, швидкість обробки запитів, конкурентні переваги).
3. Система цінностей у компанії, ставлення співробітників до роботи, до клієнтів, колег.
4. Система мотивації.
5. Маркетинг та реклама.

Як ви бачите, самі співробітники можуть вплинути тільки на пункт 1 і частково на 2 і 3. Виходячи з цього, щоб тренінг вплинув на результат продажу, він повинен торкатися питань саме цих блоків, тобто. підвищувати кваліфікацію співробітників – розвиток особистісних компетенцій: ефективні комунікації, переговорні навички, техніки продажів, психологія спілкування з різними типами клієнтів (пункт 1), допомагати вибудовувати ефективніше роботу – планування, комунікації між відділами, рекомендації щодо налаштування CRM (пункт 2), працювати з цінностями учасників, зоною найближчого розвитку, працювати із внутрішньою мотивацією (пункт 3).

Саме на ці 3 пункти має бути орієнтований тренінг(и), щоб підвищити продажі в компанії. Як правило, найбільше уваги приділяється особистим компетенціям співробітникам, одна з яких – техніки продажу. Це правильно, якщо решта компетенцій – планування роботи, цінності вже зрозумілі та застосовуються. Якщо ж немає єдиної системи цінностей, немає чіткого планування у продажах та командної взаємодії, то дати лише техніки продажів буде неправильно. Потрібно комплексно підходити до питання та працювати у всіх напрямках. Для цього потрібно проводити систематичне, спрямоване навчання, підтримувати мотивацію у проміжках між навчанням та проводити атестацію.

Такі комплексні заходи сприятимуть довгостроковим та якісним змінам у роботі. Такий підхід вимагає часу, ресурсів, але тільки так можна досягти хороших результатів та збільшити кількість клієнтів.

Повторюся, якщо пункти 2 та 3 вибудовані досить добре, то одного – двох днів навчання буде цілком достатньо, щоб підвищити кваліфікацію менеджерів із продажу, підняти мотивацію.

Окремо, що стосується системи мотивації продажів (пункт 4), бізнес-тренер, консультант може допомогти вибудувати ефективну модель, яка сприятиме зростанню продажів. Наприклад, розробити систему мотивації, стандарти, чек-листи, звіти чи провести атестацію. Такі рекомендації надаються керівниками та не обговорюються на тренінгу з учасниками.

Те ж саме і для пункту 5, поради з маркетингових інструментів, аналіз та коригування продаючих текстів та комерційних пропозицій бізнес-тренер може зробити за рамками навчання, а у вигляді додаткової послуги після тренінгу або замість тренінгу.

Якщо ви хочете підвищити продажі в компанії, то підійдіть до питання комплексно: проведіть навчання, пропрацюйте систему мотивації, зробіть сайт, що продає, і КП – це буде гарантувати результат.

Дізнайтеся подробиці про методи роботи та вартості, запитайте індивідуальну програму навчання та рекомендації щодо оптимізації роботи вашої компанії, і я допоможу вам вибудувати та покращити роботу в тих галузях, які вас гальмують.

P/S:  Замовте дзвінок, або надішліть запит, і я обов'язково зв'яжуся з вами особисто.
Тут офлайн тренінги з продаж, а також онлайн тренінги з продаж...
Наприклад тренінг професійний продаж В2В, та тренінг Результативні продажі по телефону із задоволенням.
Тут все про корпоративні тренінги з продажу, відео презентація, і методи проведення.


Статьи этой же рубрики