печать

Борошнопросіювач – Ваш надійний помічник в пекарні!

Борошнопросіювач – Ваш надійний помічник в пекарні!

Щоб хлібобулочні вироби виходили пишними і ароматними необхідно використовувати тільки високоякісне борошно вищого гатунку з обов'язковим просіюваннями за допомогою спеціальної машини – борошнопросіювача.

Якщо на домашній кухні господині роблять це вручну за допомогою сита або інших невеликих пристроїв, то в промислових масштабах це просто фізично не можливо. Будь-яка хлібопекарня, цех з випічки хлібобулочних виробів або навіть піцерія потребують якісного і добре просіяного борошна, досягається це завдяки спеціальним промисловим борошнопросіювачам, наприклад таким - https://hotmax.com.ua/elektromehanicheskoe/mukoproseivateli.html

Чому борошно потрібно просівати і як це робити правильно

На перший погляд здаєтся, що борошно потрібно просівати тільки для того щоб прибрати грудочки, але насправді все не так просто.

Борошнопросіювач вібраційний

Чому потрібно використовувати професійний борошнопросіювач:

  • Борошно насичується киснем, відбувається аерація, яка позитивно впливає на смакові і ароматичні властивості хлібобулочних виробів;
  • Спеціальним магнітом прибираються металеві включення, які випадково могли потрапити при виробництві борошна;
  • Розбиваються грудочки і злежалі частини борошна в процесі зберігання;
  • Відсіваються інші частинки, які могли перебувати в борошні.

Борошнопросіювачі комплектуються спеціальним магнітом - це такий пристрій, який розміщується всередині борошнопросіювача і на виході магнітить до себе сторонні металеві частинки, які часто потрапляють в борошно під час виробництва. Це дуже важливий процес так як складно уявити клієнта який знайде щось подібне у своїй булці або хлібині.

Аерація (наповнення киснем) борошні необхідна для кращого замішування і випікання хліба чи булки. Також інші кулінарні вироби виходять більш пишними, ароматними і м'якими, якщо ж використовувати не просіяне борошно в промисловому борошнопросіювачі то такого ефекту не буде. Також під час проходження борошна через сито розбиваються злежалі грудочки, борошно виходить більш розсипчастим.

Види промислових борошнопросіювачів, їх відмінності і нюанси вибору

Найпопулярнішими на сьогоднішній день є промислові просіювачі борошна вібраційного типу. Принц роботи у них досить простий - є приймальний бункер, сито і бункер з просіяним борошном, за допомогою мотора створюється постійна вібрація верхньої чаші приймального бункера, і борошно поступово просипається через сито в нижній приймальний відсік і через спеціальний рукав висипається назовні в підставлену ємність або мішок .

Борошнопросіювач з нержавіючої сталі

Багато виробників комплектують свої професійні борошнопросіювачі ситами з різним розміром комірки. Завдяки цьому можна просівати не тільки борошно а й інші сипучі продукти - какао, цукрову пудру, різні спеції і т.д.

Також на ринку промислового обладнання для громадського харчування і столових можна зустріти відцентрові просіювачі борошна. Вони працюють за принципом просіювання через спеціальний барабан завдяки відцентровій силі, яка виникає під час обертання апарату. Дані моделі мають велику потужність і тому використовуються тільки на величезних харчових виробництва і кондитерських фабриках.


Статьи этой же рубрики