печать

Інформацію про доходи та майно чиновників та депутатів України може отримати кожен

декларація чиновників

Законом встановлено вимогу, згідно з якої кожен платник податків зобов'язаний звітувати про свої доходи за допомогою здачі декларації. Це в повній мірі відноситься до індивідуальних підприємців, в тому числі які отримують нульові доходи. Журналістам і репортерам, які проводять незалежні розслідування, може також знадобиться декларація чиновників і депутатів України: сьогодні ця інформація розміщується у відкритому доступі на спеціалізованих сайтах. Відкрита інформація - це реальна можливість звести до мінімуму випадки легалізація доходів, які були отримані незаконним шляхом або спрямовані на фінансування терористичних угруповань.

Більшість з нас пам'ятає часи, коли декларацію заповнювали на паперових бланках. Нерідко інформація, що міститься у звітних документах, виявлялася засекреченої і отримати до неї доступ було вкрай складно. У 2020 році декларації подаються в електронному форматі - закон встановив такий формат ще з 2016 року. Такий спосіб декларування є більш прозорим, отримати відомості, що цікавлять може будь-який суб'єкт.

Що міститься в електронній декларації?

Чиновники і депутати відображають в ній:

  • рухоме і нерухоме майно;

  • наявний транспорт;

  • цінні папери;

  • коштовності, гроші;

  • об'єкти інтелектуальної власності;

  • майно, вартість якого перевищує певну суму.

Електронні декларації публікуються на спеціалізованих порталах, завдяки чому державні органи і громадські організації можуть контролювати сплату податків, а представники правоохоронних відомств - своєчасно припиняти випадки правопорушень, незаконного присвоєння майна і грошових коштів.

Ознайомитися з деклараціями чиновників і депутатів України, а також перевірити будь-яку компанію-контрагента пропонує онлайн-сервіс https://youcontrol.com.ua/, який має цілодобову доступність і зручність, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Сайт надає доступ до самих докладних досьє на мільйони діючих українських компаній. Для підприємців-початківців, які зовсім недавно вийшли на ринок і прагнуть впевнено на ньому закріпитися, це можливість знайти надійних і відповідальних партнерів, разом з якими укладати вигідні угоди і збільшувати свій дохід. Практика показує, що переважна більшість сучасних підприємців і банків вже давно використовують сервіс YouControl для перевірки благонадійності партнерів. Щоб отримати повний доступ до всіх можливостей онлайн-сервісу, досить пройти нескладну процедуру реєстрації.

P/S Полезные статьи - рекомендации:
Переговоры как искусство.
Как провести маркетинговое исследование самостоятельно?
Правила інвестування у самонавчання.

 

 


Статьи этой же рубрики