печать

З якими труднощами можна зівштохнутись при самостійному оформленні довідки про несудимість?

Най поширенішою проблемою, в отриманні документів в Україні - черги. Та черги це не найбільша проблема, пунктуальність Державних органів, переливання з пустого в порожнє (бігання від кабінету до кабінету, від інстанції до інстанції, а якщо поспішаєте то ще й здирництво). За звичай нам доводиться стояти по декілька годин в черзі і це не факт що ми в цей день вирішимо своє питання, а робочий день у вас не вічний. Ви можете прийти ще до відкриття МВС, стати в чергу, але свій робочий час вони визначають самі і це значно ускладнює всю процедуру отримання документу.

Коли може знадобитись українська довідка про несудимість?

Довідка про несудимість знадобиться в наступних випадках:

  • Виготовлення візи;
  • Подання документів в іноземний ВНЗ;
  • працевлаштування за кордоном;
  • отримання ПМЖ в іншій країні;
  • виготовлення закордонного паспорта;

Для подання довідки про несудимість за кордоном, потрібно провести додаткову процедуру - проставляння апостилю (штамп на документ, що засвідчує його справжність, оригінальність). Цей документ є невід’ємною частиною пакету документів, що необхідні для перетину кордону.

Проблема отримання довідки про несудимість.

Як було зазначено вище, першою проблемою - є черги по кілька годин. А ми всі розуміємо що в нас робота, і її потрібно буде відкласти на певний час.

Другою ж проблемою, є заповнення самої анкети. Анкета заповнюється українською мовою, з зазначенням персональних даних, включно зі змінами прізвищ та імен (якщо вони були).

Це є складністю для більшості іноземних громадян, які не знають українську мову на належному рівні. І в таких випадках, може бути відмова на отримання цієї довідки.

Чому отримання довідки самостійно - не найкращий варіант?

Ви вже мали справу з державними структурами в Україні? Тоді ви здогадуєтесь які можуть бути незручності. В Управлінні інформаційних технологій ГУМВС, як і в більшості державних органів України, свої нюанси та незручності.

Вам доведеться заповнювати безліч незрозумілих анкет, бігати від кабінету до кабінету за штампами та папірцями, а також вислуховувати скарги інших осіб, щодо незадовільного ставлення органів влади до людей.

Звільніть себе від цих незручностей. Краще замовити довідку на сайті АіТочка, де виконають цю роботу швидко та якісно, адже ці люди знають свою справу. Економте свій час та гроші, адже доки ви стоїте в черзі ви втрачаєте, а для вас це не вигідно.

Якщо ви довіритесь фахівцям, ви не витрачатимете час дарма, а також отримаєте хороший та якісний результат.


Статьи этой же рубрики